Portugal: Faro

(If this is not your language you can change it through the “Translate” widget in the sidebar)

Week 2

Zaterdag ochtend ben ik met de trein naar Loulé gegaan. Voor maar 1,45 euro! What the heck wat een verschil. Estela heeft mij op het station opgehaald en zijn we de stad ingereden. Zij is nog wat gaan werken en ik ben de stad gaan verkennen. Markten, kasteeltjes, bekende tuinen en kerken en leuke straatjes gezien.

Estela en ik zijn daarna wat gaan eten om vervolgens naar de parade te gaan. Loulé staat bekend om zijn carnaval: de oudste carnaval van Portugal. Kleurrijke floats, gezellige danspasjes, Samba op de achtergrond en rondrennende tieners die elkaar bekogelen met verf, meel, confetti en rotte eieren. Heerlijk.


We hebben de hele optocht gezien en zijn erna snel naar de stad Quarteira gegaan. Zo’n 12 km richting de kust. Ook hier hebben we nog wat genoten van carnaval, twee mega churros opgegeten, wat gesmolten langs het water en ben ik vervolgens weer met de trein terug naar huis gegaan.

De rest van de week heb ik veel diensten gehad, een double rainbow gezien, mijn eerste wetsuit gekocht (OMG!) en nog een aantal keer weggesmolten van de view vanaf mijn balkon. Ik heb hier in het ziekenhuis mijn eerste ventouse bevalling gezien. Met 1 tractie was het kindje geboren. Helaas wel met laceraties op zijn hoofd, kan gebeuren. Maar het was pretty freaky, het leek net of hij een kapje op zijn hoofd had waarbij je zijn vel kon openklappen. Net in die Hannibal film (Google “Hannibal brain scene”), maar dan dus alleen zijn hoofdhuid. Het is verder heel rustig geweest, nog geen zelfgedane bevallingen maar wel eentje geassisteerd. Claudia is langs de patiënte geweest die in een coma lag. Ze is er gelukkig uit en het gaat goed met haar! Haar kindje ligt nog op Neonatologie, maar daar gaat het ook goed mee.


Ook deze week had ik twee nachtdiensten. Wanneer de nachtdiensten hier rustig/stil zijn pakt iedereen een bed of slaapstoel en gaat een dutje doen. Daar zeg ik geen nee tegen, maar wil toch liever babytjes vangen. De Babydans van Roosmarijn heeft voor haar geholpen, dus ik denk dat ik maar mee ga dansen..

4 thoughts on “Ik Dans Mee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s