Portugal: Faro

(If this is not your language you can change it through the “Translate” widget in the sidebar)

Week 5

Omgosh, ik durf het niet eens te schrijven, week 5 al, lagi nek. Voor de collega’s waar ik de nachtdienst meeloop ben ik hun “Talismã” geworden, “ik breng geluk”. Want elke keer wanneer ik een nachtdienst loop is het miraculously stil op de afdeling. Geen patiënten en kan iedereen de hele nacht door slapen. Iedereen blij. Nah ja, ik wil nog steeds liever baby’s vangen.. Maandag ochtend uit mijn nachtdienst heb ik thuis een powernap genomen van 30 minuten daarna de bus genomen naar Praia de Faro. Ik heb heerlijk wat kunnen surfen met wat hobbelige golven en zo liquidly refreshing de dag kunnen beginnen. Daarna half duttend op het strand gezeten met een bakje fruit en natuurlijk the beautiful symphony of the seas on the background.

Daarna met de bus terug en nog wat rondgelopen in de stad.


IMG_9087Dinsdag heb ik hier mijn 10de bevalling gedaan, duss tijd voor Cake! Some type of cake dan, PumpkinpanCAKEs. Arepa di Pampuna oftewel pompoenpannenkoeken en in het Portugees: Crepes de abobora. Iedereen heeft ervan genoten en zichzelf gelijk goed opge-fueled. Perfecte timing, want daarna werd het in eens super druk. Ik heb toen 4 bevallingen gedaan in 3 uur en 40 minuten. OM-Double-G! Ik stond als enigste student en elke verpleegkundige, vroedvrouw, gynaecoloog en zelfs de hoofdvroedvrouw dacht aan mij en kwam mij halen of riep mij vanuit de gang om gauw de volgende bevalling te komen doen. Just Awesome, super veel liefde voor deze mensen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s