Portugal: Faro

(If this is not your language you can change it through the “Translate” widget in the sidebar)

Week 8

OM-Double-G again!! Deze week gewoon Papiaments gesproken met de schoonbroer van een zwangere hier! In freaking Portugal! Uber cool en grappig om dit zo randomly mee te maken. Hij was ook “kontentu di tende” en vertelde 17 jaar op Curaçao gewoond te hebben. Ze hebben daar nog familie wonen en hij zou zelf misschien nog terug gaan wonen. Super leuk!

Zaterdag heb ik een soort “upgrade” gekregen in surfing level. Weet niet zo goed hoe dat heet, ben zeker nog beginner, maar ben vandaag verder gegaan naar de bigger waves. Om het surfen te verfijnen, de bochten te oefenen, harder paddelen, sneller leren draaien enz. Ben ook gelijk voor het eerst door een wave met deze grootte opgegeten geweest. En echt letterlijk opgegeten, en nog aan de andere kant eruit gepoept ook. Half voor mij zat nog een andere surfer. Wanneer de golf precies voor ons ging flippen kwam haar board tegen mijn hoofd aan. Thank God for my Afro! Alleen de bonk gevoeld, verder niks. No harm, dus terug gepaddeld voor de rest van het diner. Mijn doel is nu vooral mijn bochten oefenen/verfijnen en harder paddelen. Na het surfen ben ik langs het ziekenhuis geweest om dag te zeggen tegen Sara (de andere student). Het was haar laatste dag en zelfs dat wordt hier met veel voedsel gevierd. De rest van de middag dus veel gegeten en geleerd over het eten van Portugal. Ik moest letterlijk alles proeven (natuurlijk met veel plezier gedaan): Farófias, vissoep, fruit en vis salades, zelf gemaakte sodadrankjes, deegrolletjes en veel meer. Heerlijk!

Deze week heb ik met Carla gelopen omdat Claudia op vakantie is. Carla weet nu ook van de 10-births-1-cake deal en die is hard aan het werken zodat ik die 10 bevallingen haal wanneer ik nog met haar loop, zodat Zij dus de cake mag krijgen. Helaas heeft zij die NET niet gehaald. Ik sta nu op 29 bevallingen hier (dus 39 in totaal, OMG!). Maar heb wel nog een Thank-You-Cake gemaakt voor haar. Chocolate, Leite Condensada Cozido (gekookte gecondenseerde melk) en Nata (slagroom). Fluffiness all the way.

Eind van de week en mijn vader is aangekomen! We gaan beachhoppen zoveel we kunnen, dus next post probably loooots of pictures coming. De eerste avond hebben we gegeten in Forum, de mall hier, en heb ik daarna mijn laatste nachtdienst gelopen. Nu een aantal daagjes vrij, dus het hoppen mag beginnen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s