Portugal: Faro

(If this is not your language you can change it through the “Translate” widget in the sidebar)

Week 9

Remember when I said Elina calls me Talismã en de anderen denken dat ik geluk breng omdat telkens wanneer ik de nachtdienst heb er geen patiënten zijn en iedereen de nacht door kan slapen? Well Elina has another nickname.. Taliban. Voor de laatste 5 nachtdiensten things changed en ben ik nu definitely hun Taliban geworden, haha! We hebben een nachtdienst gehad waarbij er totaal 8 vrouwen binnen zijn gekomen. Sectio’s, Forceps, Vacuums en een Parto-Eutócico voor mij. Heerlijke drukte en heerlijk de nacht doorwerken. Ik blij, hun niet meer. En ik nu SUPERR BLIJ omdat ook ik mijn 40STE bevalling gedaan heb!! (Ik mis mijn emoticons in deze blog). Nog een stap dichterbij tot afstuderen. Baby Diogo is zeker one of my Favorites.
IMG_0077
Wat deze bevalling nog gezelliger maakt, is dat mijn vader hier is om mee te celebraten! Zoals ik vorige keer al aangaf, was het plan om te gaan Beachhoppen. Maar helaas we had to change that plan. We wilden zo veel mogelijk hoppen met een auto, maar apparently kan je alleen een auto huren met een credit card, haha. Niet over nagedacht, niet slim van ons, wel wat nieuws geleerd! We zijn met het openbaar vervoer verschillende kanten op geweest in de Algarve. Eerst hebben we Faro nog wat verkend en heb ik hem “The Famous Forum” laten zien (the awesomest mall). Natuurlijk zijn vakantie gestart met heerlijk eten. Is er iemand die meer van eten houdt dan ik, dan is dat mijn vader!

De volgende dag “rondgebust” in Faro, een andere gedeelte van Faro verkend, de eerste shoppings gedaan, genoten van Piska ku Funchi (love) en de avond naar de bioscoop geweest in Forum. (Dit gaat een blog worden met heel veel foto’s van mijn vader ergens op de achtergrond).

Met de bus zijn wij naar Albufeira geweest en langs Quarteira gereden. In Albufeira hebben we beide dutjes genomen op het strand en hebben we onze snack-volle tassen leeggegeten. De avond terug naar Faro hebben we een restaurantje opgezocht en ik de bekende Sardientjes van Portugal grilled on charcoal gekozen en van genoten.

Ook hebben we een dagje genoten van Praia de Faro en heb ik mijn vader meegenomen naar Wax, the most delicious and chilled out beach-restaurant.

We hebben nog wat rond gezocht voor heerlijke bakkerijen, lekkernijen en we zijn naar Feira do Vinho e do Queijo (wijn en kaas fair) geweest.. nog meer Food dus!

Met de trein zijn wij naar Tavira gegaan. Daar de stad doorgelopen en koopjes gedaan op de festival/fair/markt die toevallig gaande was. We wilden eigenlijk naar het strand, maar omdat er zoveel wind was vaarden de ferry’s die dag niet naar Ilha de Tavira. Helaas, maar gauw met veel snacks, souvenirtjes en foto’s van mooie steegjes opgelost.

Remember de meneer waar ik Papiamentu mee had gesproken, die de schoonbroer is van een zwangere die ik geholpen had? Awel we met him! Randomly in een supermarkt. Echt super cool. En hij Woont op Curaçao. Ik dacht dat hij hier was komen wonen, maar hij is hier apparently voor maar een aantal maanden. Coool!
IMG_0010

Ik heb super veel genoten van deze tussentijdse vakantie met mijn vader, wat natuurlijk té snel gegaan is! De volgende visitor ruikt naar Dampoe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s