Juliette is back for her second time sharings and I think she’s getting the hang of it. Remember to scroll down to the bottom to translate her piece to the language you prefer. Enjoy!


Ik zit nu bijna twee jaar in onze kerk. En ik wist vanaf het begin af aan wel dat eigenlijk niemand van onze fellowship alcohol drinkt. Maar ik snapte dat nooit zo goed, want in de bijbel kon ik er niets over vinden dat het verboden was, wel dat dronkenschap niet goed is, maar dronken was ik nooit.  Ik nam alleen bij gelegenheden wel eens een wijntje, dus zag daar het kwaad niet van in. Ik zei vaker tegen God, als U wilt dat ik ermee stop, geef me dan een teken. Maar dat teken kreeg ik maar niet. 

Lennart (mijn man) kreeg daarentegen twee maanden geleden een teken. Hij kreeg telkens een heel naar gevoel in zijn hoofd nadat hij een biertje op had. Hij had dus al besloten niet meer te drinken. Maar ik kreeg dat teken nog steeds niet, maar afgelopen Oudjaarsavond.

Mijn vader zou het bij ons vieren en de buren hadden gevraagd of we even naar hun kwamen. Het liefst wilde ik in de kerk zijn, maar mijn vader wilde dat niet, en ik vond het moeilijk om hem dan alleen te laten terwijl hij naar ons kwam zodat hij in zijn eigen huis niet alleen was.  Onze dochters wilden ook graag naar de kerk dus die zijn wel even daarheen gegaan en wij hebben hun toen rond 22:30u opgehaald. Weer baalde ik dat we niet konden blijven, maar mijn vader zat op ons te wachten. Daarna zijn we dus met mijn vader naar de buren gegaan. Om 00:00u proostten we met zijn allen, mét champagne, en daarna had ik nog twee champagne op. Toen kwamen ze langs met een shotje, dit doe ik normaal nooit, maar op één of andere manier pakte ik het. En op dat moment zei mijn oudste dochter tegen me: “Ja! In één keer hé mam!”. Ik heb het dus opgedronken, maar ik voelde me meteen zó slecht. Echt zó slecht. Mijn maag draaide gewoon om. Daarna wilde ik meteen naar huis, ben ik naar bed gegaan en de volgende dag was ik zoooo ziek. Echt heel ziek; ik had hartkloppingen, misselijkheid, hoofdpijn, voelde me echt niet goed. 

Ik voelde me zó schuldig, vooral ook tegenover mijn kinderen. Ik wil een voorbeeld voor ze zijn. Ik wil niet dat ze me zo zien, want ook die volgende dag zou ik er voor ze moeten kunnen zijn en niet ziek op de bank horen te liggen. Ik heb God om vergeving gevraagd, en een belofte gemaakt: dit nooit meer. Voor mij dus echt geen druppel alcohol meer! 🙏🏽 

Note: Dit deelde ik woensdag 5 januari met Tashmyn en vrijdag 7 januari had ik een vrouwen bijbelstudie in de kerk en toen heb ik dit ook met hun gedeeld. Daarna ging degene die de bijbelstudie leidt een bijbeltekst delen over het geen we komende weken gaan doen. Deze tekst had ze natuurlijk al voorbereid en dit was: 

Spreuken 31:4-7 – “Het is niet goed als koningen te veel wijn drinken, Lemuël, en drankzucht past niet bij hen, want als de koning te veel drinkt, loopt hij gevaar de rechtvaardigheid uit het oog te verliezen, wat de onderdrukten kan benadelen. Geef sterkedrank maar aan iemand die in de put zit, wijn aan iemand die erg verdrietig is, want wanneer zij drinken, vergeten zij hun armoede en zorgen.” 

Dus voor mij een bevestiging van God! Weer twee dagen later gingen we naar de kerk en wéér een bevestiging voor mij. Het ging over Daniël:

Daniël 1:8 – “Daniël nam zich voor niets te gebruiken van het eten en de wijn die zij van de koning kregen, want hij wilde zich aan de reinheidsvoorschriften houden. Hij vroeg Aspenaz of hij in plaats daarvan ander voedsel mocht eten.”

Note: Ik veroordeel niemand maar dan ook echt niemand die wel eens een wijntje of biertje drinkt, dat maakt je ook écht geen slechtere Christen. Is ook helemaal niet erg. Dit is echt puur vanuit mijn eigen overtuiging en het teken dat God mij gaf! ❤️

Juliette Wilson

Stay-at-home mom
Instagram: @juliettew89
Lives in: The Netherlands

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s